Linux

Leifs erfaringer med Linux


Jeg begyndte allerede at interessere mig for Linux i begyndelsen af 2000.


Jeg fik en bog om Linux og jeg installerede Linux på min gamle PC, som også kørte Windows 95.


Jeg blev medlem af Skåne Sjælland Linux User Group forkortet SSLUG. Det er en forening af brugere af styresystemet Linux- en såkaldt Linux-brugergruppe, der primært er for brugere fra Sjælland og Skåne. Og jeg deltog i mange af deres møder i København. Ved en del af møderne kunne man medbringe sin egen PC og få hjælp til installation af Linux eller få løst andre konkrete problemer med Linux og de programmer, der kørte under Linux.  Deres hjemmeside er ikke blevet ajourført i flere år og i skrivende stund er den væk. SSLUG har også en gruppe på facebook, og der er også andre grupper på facebook om Linux.


Det nyeste øverst:

5. april 2024 installerede jeg Ubuntu 22.04 LTS. (også 64 bit). Det var i stedet for Linux Mint,  som drillede mig på flere måder. Denne Ubuntu er jeg mere tilfreds med.


I maj 2023 har jeg installeret Linux Mint (64 bit) på min stationære PC (fra ca. 2014). Så nu kan jeg under opstarten vælge mellem Win 7, Ubuntu 18.04 eller Linux Mint 20. De kører på forskellige partitioner på samme harddisk. Fra Linux Mint kan man hente datafiler og billeder fra de øvrige 2 systemer.